VEJRET I ISTANBUL

Klimaet i Istanbul er primært et subtropisk middelhavsklima, og dette udmønter sig i varme og tørre somre, og milde vintre. Her på siden kan du læse mere om vejret i Istanbul.

Shadow
Slider

Generelt er vejret i Istanbul varmt med mange solskinstimer og minimalt nedbør, men grundet byens størrelse og beliggenhed kan nogle områder opleve mere regn end andre, og dermed have en større luftfugtighed, og ligeledes kan nogle områder være en lille smule varmere end andre.

Temperaturer i Istanbul

I løbet af året svinger gennemsnitstemperaturene i Istanbul fra 6 til 24 grader i skyggen, med den koldeste periode i januar og februar og den varmeste i juli og august.
Fra juni til september ligger gennemsnitstemperaturene i skyggen i Istanbul over 20 grader. I Juli og august kan temperaturene i skyggen nemt snige sig op mod 30 grader, og når der i samme periode er koldest kan man opleve temperaturer omkring 20 grader i skyggen.

Sommer i Istanbul

Sommeren i Istanbul falder fra juni til september og er kendetegnet ved et meget varmt og tørt klima. I sommerperioden falder der i gennemsnit 30 mm regn om måneden fordelt ud over 5 dage. Det vil sige at der i sommerperioden falder minimalt regn og der kan nemt gå flere uger uden regn.
Sommerdagene i Istanbul er lange og varme med op mod 10 solskinstimer om dagen, og generelt er der klar himmel og lave vindhastigheder.
I sommerperioden ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25 grader i skyggen, men det er ikke unaturligt at man oplever temperaturer over 30 grader flere dage i træk i højsæsonen.

Efterår i Istanbul

I takt med at man går over til efterår i Istanbul falder temperaturerne og der begynder at falde en anelse mere nedbør, dog er vejret i denne periode stadig meget behageligt og indbyder stadig til en behagelig storbyferie.
I oktober og november ligger gennemsnitstemperaturene omkring 14 grader men kan i perioder svinge mellem 10 og 20 grader. I takt med at man går fra sommer til efterår falder antallet af solskinstimer fra omkring 10 timer om dagen til omring 5-7 solskinstimer om dagen.
I efteråret stiger nedbøren i Istanbul, og i november falder der i gennemsnit 100 mm regn som fordeler sig over 13 regnvejrsdage.

Vinter i Istanbul

I vintermånederne mellem december og marts er der koldt og vådt i Istanbul. Temperaturene falder til et sted mellem 6 og 8 grader i denne periode, og det er ikke unaturligt at man oplever nætter under frysepunktet.
Det er i denne periode man oplever mest nedbør med et gennemsnit på omkring 100 mm om måneden som fordeler sig over 14 regnvejrsdage. I februar måned er der også mulighed for at man oplever en smule snefald.

Forår i Istanbul

Foråret i Istanbul starter omkring slutningen af marts og løber frem til omkring slutningen af maj hvor man går over til sommer. I denne perioden kan man mærke at sommeren står på spring, og temperaturene kan også snige som op omkring de 20 grader på sit varmeste. I starten af marts holder temperaturene sig dog lave, og gennemsnitstemperaturen for marts måned er kun omkring de 8 grader.
Nedbørsmængden begynder at aftage, og i maj måned falder der i gennemsnit kun 40 mm regn, fordelt over 9 regnvejrsdage. I starten af foråret kan der dog stadig falde relativt meget regn, og der er ligeledes mulighed for lyn og torden.
Ligeledes begynder solen at kigge frem i længere tid, og i april og maj har man i gennemsnit omkring 9 solskinstimer om dagen.