SIDE

Den hyggelige bade by Side formår at kombinere kulturhistorie, afslapning, badeferie og natteliv på bedste vis, og den lille by har nok at byde på. Her på siden kan du få et dybere kendskab til Tyrkiets lille perle.

Shadow
Slider

Badebyen Side er beliggende på Tyrkiets solrige middelhavskyst. Byen der huser 10.000 indbyggere har en spændende historie, og resterne heraf er stadig bevaret den dag i dag. I gamle dage var Side en lille fiskerby, men i dag lever byen i sommerperioden af sin turisme, og ikke uden grund. Byen har et hav af seværdigheder og lækre strande. Ligeledes er byen fyldt med lækre restauranter og hyggelige barer.
Den gamle bydel byder på små romantiske gader hvor man bare kan gå og nyde livet og handle alt, lige fra smykker og tasker til et væld af tyrkiske delikatesser. Det er et smukt syn at vade gennem smukke Side, hvor husene ligger side om side med gamle søjler, og man er nødt til at tage et smut forbi en af de traditionelle tyrkiske barbersaloner hvor de barberer med gammeldags barberknive og hvor du kan få brændt øre hårene væk.

Vejret i Side

Den solskinsberigede by har en dejlig varme i sommerperiode og temperaturen er som man forventer det af en tyrkisk ferieby. Vandet har ligeledes en meget behagelig temperatur, og kommer man først i vil man ikke op igen. Hvis du vil vide mere om vejret i Side, så kan du læse mere her.

Strande i Side

Side har to dejlige strande som strækker sig henholdsvis mod øst og mod vest. Den vestlige strand hedder Kumköy, og bliver betegnet som turiststranden og er da også den mest befolkede strand. Kumköy er også den mest børnevenlige strand og er lidt mere lavvandet end den østlige. På trods af at være lidt overrandt, så kan Kumköy dog bryste sig af dens lange strandpromenade som er et oplagt valg til en skøn morgenløbetur eller en hyggelig gåtur på de skønne aftener.
Den østlige strand er ikke så befærdet som den vestlige, men der er flere af de lokale som anvender denne strand. Det er en skøn og rolig strand med lækkert klart vand, men dog bliver der lidt hurtigere dybt og derfor er den vestlige strand et lidt bedre alternativ for børnefamilier.

Hoteller i Side

Side har en del lækre hoteller og mange af dem ligger et stenkast fra stranden. Hvis du vil vide mere om hotellerne i Side, så kan du læse mere her.

Shopping i Side

Shoppingmuligheder er ikke det der er mest af i Side. Der er naturligvis nogle små og hyggelige butikker og der bliver sommetider også holdt tyrkisk basar hvor man kan få mange timer til at gå. Hvis man vil have et større udvalg er det dog rig mulighed for at tage en bus til enten Antalya eller Alanya hvor shopping ikke er en mulighed, men nærmest et krav.

Restauranter, barer & natteliv

Byen byder på et hav af lækre og hyggelige restauranter som serverer alt fra bøf og pasta til traditionelle retter fra det tyrkiske køkken. Det kan klart anbefales at prøve den tyrkiske velsmagende delikatesse, meze, som er en slags tapas og som typisk serveres med lavas til, som er et tyrkisk brød.
Vil man have fest og farver er der også nogle gode diskoteker iblandt og der er helt sikker noget til en hver smag. Et af de anbefalelsesværdige steder er lighthouse som er et af Sides in-steder. Her er musikken god, drinksene lækre og humøret højt, og det er klart et besøg værd.
Korner bar er også et hyggeligt sted med en skøn atmosfære. Her har man en stille og rolig bar hvor man virkelig føler sig velkommen. Personalet er venligt og er man til sport viser de også tit fodbold.

Seværdigheder i Side

Byen i sig selv er lidt at en seværdighed og man kan bruge mange timer på at gå og kigge på den fantastiske by og de flotte tempelruiner. Hvis man vil have en oplevelse skal man ikke snyde sig selv for at gå en tur i amfiteateret og se en af deres spændende forestillinger. I det enorme teater som kan rumme 17.000 tilskuere kan man bl.a. se forestillinger som hvordan datidens gladiatorkampe udspillede sig.
Man kan også vælge at gå en tur i museum som er opstillet i et gammelt romersk badehus.
Side byder på et hav af udflugter så der er rigeligt at give sig i kast med hvis man ikke bare vil ligge og bage i solen hele dagen. Man kan bl.a. komme på bådture, dykkerture, komme i tyrkisk bad og på landudflugter hvor man får set det rigtige Tyrkiet.

Andet

Der er ca. en times kørsel fra lufthavnen til Side. Møntfoden er ny tyrkisk lira, men man kan også bruge euro. Deres modersmål er naturligvis tyrkisk, men de fleste taler også tysk eller engelsk. Side ligger midt imellem Antalya og Alanya, så der er rig mulighed for at arrangere en tur til en af disse to byer.