ISTANBUL

I Istanbul kan du opleve storbyferie og badeferie i skønneste harmoni. Den smukke storby byder på et hav af oplevelser. Her kan du få et dybere kendskab til den imponerende storby.uforglemmelige oplevelser i Tyrkiet.

Shadow
Slider

Istanbul er Tyrkiets største og tættest befolkede by med et indbyggertal på over 14.000.000. Byen er en historisk perle som både byder på spændende kultur, flotte seværdigheder, lækre strande og lækre madoplevelser.
Byen er beliggende i den nordvestlige del af Tyrkiet og ligger både i Europa og Asien. 65 % af befolkningen bor på den europæiske side af Istanbul, og denne side er ligeledes delt i to af strædet ved navn ”det gyldne horn”. På den nordlige side af strædet ligger det moderne centrum hvor finansdistriktet er beliggende. Her kan man opleve et mere moderne Istanbul med store og flotte shopping centrer og designertøj
På den sydlige side af det gyldne horn finder man den gamle bydel som er spækket med charme, basarer og tyrkisk kultur. Den asiatiske side er ligeledes en charmerende del af Istanbul og her bor der en stor del af de lokale, og denne del er meget præget af fred og ro.

Vejret i Istanbul

I sommermånederne er der meget varmt i Istanbul og det samme gør sig gældende for luftfugtigheden. I vintertiden er der mulighed for at opleve meget lidt sne, men det er højest to uger ud af hele vinterperioden. Hvis du vil vide mere om vejret og klimaet i Istanbul, så kan du læse mere her.

Strande i Istanbul

Istanbul er omringet af lækre strande så der er nok at vælge imellem. Mange forbinder Istanbul med turbulent storbyferie, men byen byder på så meget mere end det. Når det kommer til strande og afslapning har Istanbul altså et stort udvalg af strande som klart kan konkurrere med de andre lækre strande som ligger rundt i Tyrkiet.
True Blue beach er en af de anbefalelsesværdige strande og en af de meget populære i Istanbul. Her tilbydes en lækker udsigt over det flotte og blå hav. Derudover kan man nyde udsigten til de små hyggelige både som sejler rundt udenfor stranden. Stranden er fyldt med lækkert, lyst og fint sand og stedet tilbyder også en lækker swimmingpool. Derudover er der en lækker restaurant ved stranden som tilbyder smagfulde retter i flotte omgivelser. Baren er spækket med lækre drinks og god underholdning. Bl.a. spillede Katy Perry der juli 2009.
BRUC Beach er en af de populæreste strande langs Sortehavets kyst. Denne strand har en lang og indbydende strandbred med parasoller og strandbarer. Hvis man nyder solen på BURC beach så glemmer man helt storbyens larm og jag og føler helt at man er på ferie i en lille badeby. Stranden byder på en lang række vandsport, så er man den mere aktive type er der rigeligt at give sig i kast med.
Dalia beach er en anden favoritstrand i Istanbul. Stranden tilbyder en meget afslappende og rolig atmosfære, og rummelig nok til at man kan få sig lidt privatliv.
Golden beach er den sidste som vi kort vil beskrive. Denne strand er placeret ved Rumelishisari hvor Marmarahavet og Sortehavet mødes og denne strand er ligeledes fyldt med spændende aktiviteter
Dette var bare et lille udsnit af de strande som Istanbul har at tilbyde, og vi anbefaler at man spørger sig ad hos personalet på sit hotel. De ved hvilke strande der ligger i nærheden og hvor der er bedst af være i den givne periode.

Hoteller i Istanbul

Istanbul har en lang række af hoteller i alle kategorier, priser og til alle behov. Der er både storbyhoteller i centrum af Istanbul, og hoteller i gåafstand til strande. Hvis du vil have en dybere indblik i de hoteller som Istanbul har at tilbyde, så kan du læse mere her.

Shopping i Istanbul

Som en hver storby har Istanbul et hav af shoppingmuligheder, lige fra store og flotte storcentre til små og hyggelige basarer. Hvad basarer angår, er der to i centrum af den gamle bydel som virkelig er et besøg værd.
Den ene hedder Grand basar og er en kæmpe basar med over 4.000 forretninger som tilbyder alt lige fra krydderier til tøj til porcelæn og elektronik. Her kan alle finde noget de vil have, og butiksejerne er altid friske på at handle. Man kan hurtigt få mange timer til at gå i Grand basar og der er også mulighed for at nyde en lækker tyrkisk te på sit besøg.
Den anden basar som hedder den egyptiske basar er mindre en grand basar og ikke ligeså proppet. Denne basar fokuserer primært på krydderier, og det er klart et besøg værd. Her er et væld af spændende sanseindtryk og man kan her smage og købe nogle spændende krydderier så man selv kan gå i krig med tyrkisk madlavning.
Bagdad Cad som er beliggende i den asiatiske bydel er også et besøg værd. Dette er en lang gade som kaldes for et udendørs shoppingcenter. Gaden bugner af spændende butikker og også mærkevarer. Derudover besøger gadehandlerne også denne gade af og til, så der er også rig mulighed for at købe varer til en overkommelig pris. Gaden har ligeledes nogle rigtig lækre og hyggelige cafeer og barer som man kan ligge et smut forbi.
Der er også rig mulighed for shopping i centrum af den moderne bydel. Taksim pladsen er fyldt med shoppingmuligheder og sjove forlystelser. Her holdes bl.a. folkefester, sjove parader. Taksim pladsen er fyldt med gode spisestæder og har en hyggelig atmosfære og man bør tage en tur med den antikke sporvogn som kører igennem gågaden.

Restauranter, barer & natteliv i Istanbul

Uanset i hvilken del af Istanbul man befinder sig, så er der et attraktivt udvalg af både barer, restauranter og diskoteker. Bl.a. kan nævnes True Blue som har en lækker og spændende menu som serveres i de skønneste omgivelser. True Blue bar har også ofte underholdning og liveshows og har tidligere haft besøg af megastjernen Katy Perry.
Er man til techno og dance musik, så skal man klart et smut forbi Indigo. Bassen pumper der ud af og humøret er højt. Stedet bliver ofte besøgt af både nationale og internationale dj’s. Ejeren har ligeledes åbnet en bar længere nede af gaden som hedder indigo pub og denne er ligeledes et hyggeligt sted.
Der er mange flere og spændende diskoteker og barer rundt i Istanbul, og der er helt sikkert noget for en hver smag.

Seværdigheder i Istanbul

Istanbul byder på et hav af oplevelser og seværdigheder. Man kan bl.a. tage med på en sejltur på Bosposus strædet som er skillelinjen mellem Europa og Asien. Det er en god udflugt med masser af spændende at kigge på. På Bosposus strædet ligger Maiden’s tower som er et flot fyrtårn som er oplyst om natten.
Miniatürk er verdens største miniaturepark og den er beliggende i Istanbul. I denne park man du se miniaturemodeller af alle de spændende bygningsværker i Istanbul, Tyrkiet og andre bygningsværker der har hørt til det osmanniske rige. Alle modellerne er skrumpet ned til en skala der hedder 1:25 og de er alle placeret i smukke og hyggelige omgivelser.
Man kan selvfølgelig heller ikke besøge Istanbul uden at besøge den smukke blå moske. Moskeen er kæmpe stor og utrolig smuk. Når man besøger moskeen skal man bære tøj som dækker skuldre og knæ, men man kan også låne et tørklæde i moskeen. Den er helt klart et must see på en rejse til Istanbul.